October 18, 2017

Compania de Apa Buzau m-a facturat prea mult ! Ce fac acum ?

Continuarea lu’ saga cu Compania de Apa Buzau ( 18.10.2017 )
( Cum ma lupt cu Compania de Apa Buzau si ce e de facut contra lor ? )

Deci pe scurt.

Tudor vine acasa la Buzau in iunie 2017, cind anunta pe CA Buzau de schimbarea proprietarului, si cere schimbarea contorului.
CA Buzau gaseste o diferenta ( nefacturata ) de 130 mc apa si o factureaza ( explica lui Tudor cu nemasurat tupeu ca poate are scurgeri de apa, ca poate a consumat chiriasul apa ( casa nelocuita din octombrie 2016 ) . Tudor cere expertiza metrologica a contorului si contorul este declarat neconform ( chiar la sediul lui CA Buzau, care a pus gratios la dispozitie laboratorul ) .
In continuare pe 30 iunie CA Buzau factureaza pe Tudor pentru 130 mc apa.
Tudor scrie lui CJ Buzau – cerind interventie.
CJ Buzau intervine si cearta pe CA Buzau, care e obligat sa storneze factura. Pastreaza insa penalitatile pentru factura aia, ca si taxa de demontare contor, si ca si taxa pentru expertiza.
Tudor ii scrie din nou lui CA Buzau ( adica smecherii cu apa , daca nu v-ati prins ) si cere : stornarea integrala a facturilor si despagubiri.

Vom vedea ce se mai intimpla.

Am mai scris aici si mi-a fost recomandat avocat bun si celebru din Buzau ( multumesc Bajenaru Mihail-Adrian pentru recomandare ) . Insa viziunea mea si a avocatului difera enorm asupra acestei chestiuni.
Viziunea avocatului ( cineva care vrea reducerea tarifelor la apa oricum ) a fost ca , negociind abil cu Compania de Apa , voi reusi sa obtin stornarea partiala a facturii.

Pentru mine nu e suficient. Stornarea facturii e ceva normal in conditiile astea. Dar despagubiri ? Dar faptul ca in laboratorul lui ApaBuzau s-a tipat la mine ca la un infractor ? Dar pierderea de timp ca sa explic chestiunea catre autoritati si ApaBuzau sa nu raspunda de nici un fel ?
Incurajez pe toti cei care au fost suprafacturati de CA Buzau sa ceara expertizarea contorului.
In 3 din 5 cazuri iese neconform ( mi-a spus angajatul lor ).
Incurajez pe toti cei care au supracturati de CA Buzau sa nu puna botul in nici un fel la explicatiile lui CA Buzau ( de obicei ei spun ca expertiza arata ca s-a facturat in minus ) si sa scrie autoritatilor.
CA Buzau este proprietatea lui CJ Buzau ( Consiliul Judetean ) care are adresa cjbuzau@cjbuzau.ro.
Politia are adresa ipj@bz.politiaromana.ro
Cum se depune o sesizare penala aici : http://www.romaniacurata.ro/iii-cum-se-depune-o-sesizare-penala-plangere-si-sau-denunt/

Va rog nu uitati ca in timp ce astia va suprafactureaza , ei fac concedii in strainatate si isi tin copiii la facultate.

Scrisoare catre CJ Buzau

Buna ziua,
Subsemnatul Tudor…… , domiciliat in Bucuresti,….. va rog sa interveniti in chestiunea Seicarescu contra CA Buzau , in care CA Buzau nu raspunde la mesaje.

Va multumesc pentru prima interventie, care a permis stornarea partiala a facturii si a obligat CA Buzau sa-mi raspunda.

Chestiunea pe scurt se refera la faptul ca in iunie 2017 CA Buzau a facturat ( prin factura 7286250 ) cantitatea de 129.54 mc apa ( pentru o singura luna ), pe baza unui contor declarat neconform chiar in laboratorul pus la dispozitie de CA Buzau. Ulterior a facturat penalitati pe baza aceleiasi facturi. De asemeni a facturat demontarea contorului si expertizarea contorului – desi in propriul regulament este stipulat clar ca acestea sunt in sarcina CA Buzau.

In aceasta chestiune CA Buzau refuza sa ofere detalii privind stabilirea raspunderii celor care au permis aceste abuzuri ; de aceea sunt nevoit sa cer ajutorul CJ Buzau pentru a obtine un raspuns completde la CA Buzau.

Cu respect,
Tudor ……